FICOSA coordinarà la Comunitat MOBILITAT ECO dins el pla d’actuacions RIS3CAT de la Generalitat de Catalunya i lidera el projecte GREENTRONICS

FICOSA coordinarà la Comunitat MOBILITAT ECO dins el pla d’actuacions RIS3CAT de la Generalitat de Catalunya

Les Comunitats RIS3CAT serviran per posar en marxa grans projectes d’R+D+i entre empreses i entitats d’un mateix sector.

FICOSA coordinarà la Comunitat MOBILITAT ECO dins la primera convocatòria de comunitats RIS3CAT, resolta el juny passat, i que ha beneficiat 1.300 professionals, 38 empreses i 64 agents del sistema d’R+D, amb una inversió total de 43,8 milions.

Aquesta comunitat pretén integrar coneixements i fomentar la col·laboració dels principals agents del sector de la mobilitat sostenible, amb l’objectiu d’impulsar un ús millor de les seves competències per tal d’assolir una especialització del teixit industrial en el camp de la reducció d’emissions al transport.

Els projectes impulsats dins el pla d’actuacions d’aquesta Comunitat són:

  • GREENTRONICS – Desenvolupament de components per a vehicle elèctric i híbrid.
  • MINI BUS ELÈCTRIC – Desenvolupament d’un autobús elèctric costumitzable i adaptable segons les necessitats de la línia.
  • REPORT – Reducció d’emissions en localització mitjançant l’aplicació de gas natural en vehicles de carretera.

Aquesta iniciativa està cofinançada per la Generalitat i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El projecte GREENTRONICS liderat per FICOSA obté un ajut dins la primera Convocatòria de Comunitats RIS3CAT

El projecte “GREENTRONICS Desenvolupament de components electrònics per la mobilitat sostenible” ha estat aprovat dins de la Comunitat RIS3CAT “MOBILITAT ECO” amb un pressupost subvencionable de 3,7 milions d’euros i una subvenció global de 1,5 milions d’euros.  El període d’execució global previst és de 3 anys.

Amb aquest projecte es pretén crear una indústria catalana potent per la fabricació de components electrònics per a la eco-mobilitat.

D’aquesta forma l’objectiu principal d’aquest projecte és desenvolupar components i productes d’electrònica de potencia per diferents aplicacions que comprenen la mobilitat sostenible:

  •    Per vehicles elèctrics i híbrids amb bateries d’alta tensió, més de 60 V
  •    Per sistemes d’automoció de 48 V (mild híbrids i scooters elèctrics)
  •    Per sistemes alternatius per la mobilitat sostenible

Aquesta iniciativa està cofinançada per la Generalitat i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Compartir en FacebookTweet en TwitterCompartir en LinkedInEnviar esta página por correo